Quantum Light Breath

De Quantum Light Breath-meditatie is een 1 uur durende ademhalingsmeditatie die net als de Sudarshan Kriya een intensieve reiniging van lichaam en geest geeft. De Quantum Light Breath is ontwikkeld door Jeru Kabbal (1930-2000) en gebaseerd op 3000 jaar oude Vipassana meditatie technieken. Je ademt snel, diep en met aandacht waardoor oude emoties, patronen en overtuigingen loskomen. De effecten van deze ademhalingsoefening lijken sterk op de Sudarshan kriya.

"Je hebt macht over je geest - niet over gebeurtenissen buiten je. Realiseer je dit en je zult kracht vinden."
Quantum Light Breath

Quote: Marcus Aurelius, Meditaties
Foto: Hartwig HKD

Wat is de Quantum Light Breath

De Quantum Light Breath is een actieve ademmeditatie waarmee je spanningen die in je lichaam zijn opgeslagen uitademt. Deze meditatie helpt je bij het loslaten van fysieke en mentale pijn en emoties als boosheid, angst en verdriet die er voor zorgen er voor dat je niet voluit in het nu leeft.

De Quantum Light Breath wordt begeleid door muziek en instructies van de Jeru Kabbal die je ondersteunen tijdens deze meditatie. Ik leerde deze ademhalingsmeditatie in 1994 kennen en vind hem nog steeds erg goed. Het belangrijkste tijdens deze oefening is het richten van je aandacht op je ademhaling. Wat me erg heeft geholpen om mijn aandacht te leren richten is de bijzondere aandachttraining Awareness Through the Body.

Vanaf de website scripting.com kun je de Quantum Light Breath en andere meditaties van Jeru Kabal als mp3 downloaden.
» Quantum Light Breath. Emotionele Blokkades Opruimen ~ Jeru Kabal (download)