Over mij

Ik streef naar leven in vertrouwen, vrijheid en overvloed. Door te 'zijn' de wereld mooier maken. Dit begint met inzicht opdoen over mezelf en de wereld om mij heen en dit inzicht toepassen in mijn leven. Mijn ervaring is dat dit inzicht vanzelf naar me toe komt als er bepaalde thema's spelen in mijn leven. Dit inzicht deel ik weer via In Balans met Onrust. Hopelijk helpt het ook jou in het vormgeven van je leven. Als jij op jouw beurt anderen weer inspireert, dan maken we samen het leven rijker!

"We ervaren vreugde wanneer we uit het hart geven en het leven van anderen verrijken."
Over In Balans met Onrust

Quote: Marshall Rosenberg

Wat inspireert mij?

  • Kijken op een andere manier. De werkelijkheid ervaren we door onze zintuigen, door een filter van interpretaties, overtuigingen, verlangens, verwachtingen en angsten. Niet identificeren met deze filters verrijkt mijn leven.
  • Weg met beperkingen. Beperkingen worden gecreëerd door onze eigen geest als gevolg van conditionering en manipulatie door de maatschappij en onze opvoeding. Door met kennis en ervaring mezelf beter te leren kennen en vervolgens mijn gedachten, gevoelens en handelen in lijn te brengen met wat er werkelijk is hef ik deze beperkingen op.
  • Focussen van de aandacht. Dat waar onze aandacht naar toe gaat krijgt energie en groeit. Door vanuit een zo zuiver mogelijke intentie te handelen en aandachtig te luisteren naar de stroom van het leven, laat ik de schoonheid in mijn leven groeien.
  • Leven in het nu. Het verleden en de toekomst hebben geen kracht. Alleen herinneringen en verlangens bestaan. Gedachten, beslissingen en acties in dit moment maken mij tot wat ik ben en wat ik heb.
  • Blij zijn met wat is. Gelukkig zijn is blij zijn met wat is. Laat verlangen naar meer, twijfel, angst en woede los. Laat de wil dat het anders moet zijn varen. Blij zijn met alles wat is en wat ik heb maakt mij steeds gelukkiger.
  • In mijn kracht staan. Alle kracht komt van binnenuit. Wat we ook ervaren, we staan zelf aan het roer. Anderen kunnen ons geen kracht geven of ontnemen, alleen onze focus veranderen. Door met mijn vrije wil te kiezen hoe ik situaties wil ervaren ga ik in mijn kracht staan en houd ik de macht over mijzelf.
  • Afgaan op effectiviteit. Er is niet één methode, één techniek of één manier om gelukkig te zijn. Er zijn vele, vele manieren om idealen te vervullen, doelen te bereiken, om gelukkig te zijn en te genieten van het leven. Effectiviteit van wat ik denk, voel en doe is hierbij de maat voor de waarheid.

Wat doe ik daarmee?

Op In Balans met Onrust deel ik ervaringen en persoonlijke inzichten die mij inspireren om voluit te leven! Mijn doel is om je te stimuleren zelf kennis te zoeken die leidt tot meer inzicht in jezelf en de wereld.

De kennis op deze website is niet van mij. Het zijn niet mijn eigen ideeën of overtuigingen. Het is informatie over het leven die ik ben gaan begrijpen en waarvan ik denk dat jij er ook van kunt profiteren.

In geen geval vraag ik je om te geloven wat ik heb opgeschreven. Sterker nog, neem niets aan wat je niet hebt getoetst aan je eigen ervaring. Alleen jij kunt je eigen leraar zijn en bepalen wat goed is voor jouw leven.

Ik nodig je uit om in je kracht te gaan staan en ook je eigen inzicht met anderen te delen. Om je omgeving te inspireren en anderen te steunen op hun pad. Als je de informatie op deze site waardevol vindt voor jou leven, voel je dan vrij om het met anderen te delen en de site aan te bevelen aan anderen.

Leven is beleven. Angst is een illusie. Alle wezens zijn vrij. Waarheid kan nooit worden vernietigd.

Erik