Diafragma Ademhaling

De Diafragma Ademhaling helpt je een stuk soepeler functioneren doordat je meer in 'flow' leeft. Als je vaak ondiep ademhaalt met alleen het bovenste deel van je longen, is dat voor je lichaam en geest vergelijkbaar met chronisch in paniek zijn. Van nature heb je zo'n oppervlakkige ademhaling alleen bij levensbedreigende situaties. Je komt in een mentale toestand van ongemak, die je zelfs normaal kunt gaan vinden. Het verstoort je activiteit tijdens de dag en je rust 's nachts. Doorbreek stress en angst door een verkeerde ademhaling met deze diafragma ademhalingsoefeningen. Een hele Verademing!

"Wanneer wij met onze gehele longen ademen door het middenrif uit te zetten , creƫren we automatisch een geestelijke staat van kalmte en gemak, die vervolgens wordt weerspiegeld in onze omgeving."
Diafragma Ademhaling

Quote: Jed McKenna
Foto: *m22

Minder angst en stress

Een van de beste manieren om angst en stress door een ondiepe borstademhaling tegen te gaan is de diafragma ademhaling. In onderstaande oefeningen leer je een rustige volledige buikademhaling in plaats van korte ondiepe borstademhaling.


Als je deze oefeningen 5 minuten per dag doet neemt je algehele gevoel van onrust aanzienlijk af. Als je dit een paar keer per dag gedurende 2 tot 3 weken volhoudt, 'reset' je een verkeerde ademhaling. Je lichaam leert dan om zonder dat je er bewust bij stil hoeft te staan over te gaan op de diepe buikademhaling.

» Beknopte Diafragma Ademhaling. Diafragma Ademhalingsoefening in mp3 (download)
» Uitgebreide Diafragma Ademhaling. Instructie met Toelichting in mp3 (download)
» Ademhalingsoefeningen. Ontspannen en Diepe Reiniging van Lichaam en Geest (download)
» Ontspanningsoefeningen. Meer Rust en Gemakkelijker Spanning en Stress Loslaten (download)

Diafragma Ademhaling Video