Ontstressen door dankbaarheid

Dankbaarheid voor wat je wél hebt is hét middel tegen stress die je krijgt door verlangen over iets wat je niet hebt. Wees blij met wat is en laat verlangen naar meer, twijfel, angst en woede los. Blij zijn met alles wat we hebben maakt ons steeds gelukkiger. Deze mindfulness oefening helpt je ontstressen door dankbaarheid te ervaren voor iemand die je nauw aan het hart ligt.


Dankbaarheid Video

Er zijn genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Onder de video vind je een korte oefening om dankbaarheid te kweken en kun je een meditatie rondom dankbaarheid downloaden.

"Zeg alleen dingen waar je later geen spijt van krijgt. Het is heel makkelijk om iets negatiefs te zeggen, veel te makkelijk; Het is veel te makkelijk om kritiek te leveren, om te klagen, om iets af te keuren. Laten we liever proberen goedheid in een mens te herkennen en laten we ons daarop concentreren. Laten we iemand liever prijzen dan naar zijn fouten te zoeken. Laten we liever anderen bedanken dan ons beklag te doen – 'Dank je' en 'Alsjeblieft' zijn kleine woorden, maar ze bezitten een enorme kracht." - Desmond Tutu, Believe

Instructie bij de mindfulness oefening

  • kies iemand die je zeer dankbaar bent.
  • denk aan alle vriendelijkheid en hulp die deze persoon je gaf.
  • focus op het gevoel van dankbaarheid, op wat dat in je lichaam doet.

» Dankbaarheid Meditatie. Deze Meditatie Mp3 Brengt je Aandacht naar Dankbaarheid. (download)

meer geleide mindfulness meditatie oefeningen