Advaita Meditatie

Deze meditatie uit de Advaita of non-duale traditie laat je aandacht verschuiven van je denkgeest naar Awareness: het bewustzijn dat je gedachten, gevoelens, persoonlijkheid eigenlijk alles waarneemt. De mildheid van Advaita meditaties is onovertroffen: heel eenvoudig en erg effectief. Bekijk en luister hier een Advaita videomeditatie van 30 min en onderzoek wie je bent, wie de ander is, wat is de wereld? Wat is ego? Wat is bewustzijn? Wat is het wezen van elke ervaring? Wat is de waarde en functie van een spirituele zoektocht? Kortom, dompel jezelf onder in je ware Zelf.

Ben je bang de 'controle te verliezen' over je leven? Wat als je eigenlijk nooit echt 'in control' bent geweest? Wat als het nooit echt 'jouw' leven was?
Advaita of non-duale traditie

Quote: Jeff Foster
Foto: Hartwig HKD

Advaita Meditatie

Meditatie is bedoeld om je aandacht verschuiven van je geest naar je Awareness. Deze geleide meditatie bestaat uit drie stappen.

  • De eerste stap is een geleide ontspanningsoefening. Lichamelijke ontspanning is geen meditatie, maar het bereidt het lichaam voor meditatie. 
  • De tweede stap is een begeleide mentale ontspanningsoefening. Ook mentale ontspanning is geen meditatie, maar het bereidt je geest voor meditatie. 
  • De derde stap is de advaita meditatie zelf. Het laat je de aandacht verschuiven van je denkgeest naar Awareness of je bewustzijn.