Zelfontplooiing door mindfulness

Zelfontplooiing gaat over bereiken wat je echt wilt, door gehoor te geven aan je innerlijke roeping of creatieve impulsen. De enige die in de weg staat van je eigen ontwikkeling ben jijzelf. Je gedachten en gevoelens (angst, zorgen en schuldgevoel) houden je tegen om te bereiken wat je echt wilt. Wat hebben mindfulness oefeningen te maken met zelfontplooiing? Hieronder zul je lezen dat ze onmisbaar zijn.


Het heeft geen zin boeken met levenswijsheid te lezen als je niet vastbesloten bent om te leven wat ze leren - the Mother.
Als je bedenkt dat de term 'mindful' gaat over het bewuste ervaren van het leven, dan is het niet lastig te bedenken dat er ook onbewuste aspecten van onszelf zijn. Denkpatronen en onderdrukte gevoelens waar je je niet bewust van bent. Mindfulness oefeningen helpen je om je bewust te worden van de positieve kwaliteiten en mogelijkheden je in je hebt.

Je zult merken dat je weerstand om iets aan te pakken in je leven, eigenlijk een weerstand is om iets ongemakkelijks te voelen in een jezelf!
Deze onbewuste blokkades zijn net als de wolken die het licht van de zon tegenhouden. Bij zelfontplooiing is het niet zozeer te streven naar het creƫren van de zon, maar het laten verdampen van de wolken die je potentieel verbergen. Zonder wolken schijnt het licht van de zon moeiteloos.
De aandachtoefening 'Bewust worden van onbewuste weerstand' helpt je je onbewuste belemmeringen ontdekken en te koment tot zelfontplooiing.