Je telefoon als Mindfulness Bell

mindfulness-bellHet geluid van de mindfulness bell geeft je een signaal om je aandacht terug te brengen naar het hier en nu. Een tip van Thich Nhat Hanh uit 'Steps of Mindfulness' is om je telefoon als mindfulness bell te gebruiken. Download hier de mindfulness bell meditatie ringtone, laat je voicemail uitzetten en kom rustig in balans voordat je opneemt.


Als je telefoon gaat, dan blijf je zitten en beheerst je om niet direct op te nemen. Je doet eerst onderstaande zeer korte mindfulness oefenening en neemt daarna op. Daarna heb je zeker een beter gesprek dan als je meteen opneemt. Het komt de beller dus ook ten goede om even te moeten wachten. Zodra je telefoon gaat stop je direct, waar je ook mee bezig bent. Je zegt het volgende tegen jezelf op het ritme van je ademhaling:

In, Uit, Diep, Kalm, Rustig, Glimlach, Ontspan, het Nu is een prachtig moment!

De mindfulness bell in het klooster van Plum Village is natuurlijk een ander verhaal dan de doorsnee beltoon. Een onderschijdend kenmerk van de beltoon ten opzichte van ander geluid is, dat het nogal op je zenuwen werkt. Om toch een beetje mindfull te worden van je telefoon, kun je hier de mindfulness bell beltoon downloaden voor op je mobiele telefoon die niet op je zenuwen werkt:

Download de 'Mindfulness Bell beltoon' in m4a formaat
Download de 'Mindfulness Bell beltoon' in mp3 formaat

Als je niet weet hoe je de Mindfulness Bell beltoon op je mobiele telefoon moet zetten, kijk dan hier.

meer mindfulness meditatie tips