38 Yoga Oefeningen (mp3)

Yoga oefeningen brengen rust en verbeteren je concentratie en geheugen. Ze vergroten je lichaamsbewustzijn en maken je lichaam flexibeler en sterk. Tijdens de oefeningen concentreer je je op spierspanning die het strekken van je spieren teweegbrengt in je lichaam. Tussen de oefeningen door voel je wat er veranderd is in je lichaam om je bewustzijn te vergroten. Hieronder vind je online yoga oefeningen met uitleg over de werking.

"Je kunt yoga niet doen. Yoga is je natuurlijke staat. Wat je kunt doen zijn yoga oefeningen, die kunnen tonen waar je je tegen je natuurlijke staat verzet."
Yoga oefeningen openbaren je verzet tegen je natuurlijke staat.

Quote: Sharon Gannon auteur van Jivamukti Yoga
Foto: Giuseppe Chirico 

Wat zijn Yoga Oefeningen

Yoga oefeningen bestaan uit lichamelijke oefeningen (houdingen) en helpen ook om te onthaasten en om stress symptomen te verminderen. Je wordt soepel van deze yoga oefeningen en ze hebben een positief effect op je zenuwstelsel en je organen. In balans met onrust heeft met name op vipassana gebaseerde yoga oefeningen zoals de bodyscan en de yoga nidra oefening.

Tijdens iedere yoga oefening heb je de volgende 4 fases. Je herhaalt deze cyclus 3x per oefening:

  1. Je begint in een neutrale houding en brengt je aandacht naar het hier en nu.
  2. Je beweegt je rustig naar de yoga positie. Forceer niet, het ervaren van de beweging en de houdig is belangrijker dan hoe ver je komt.
  3. Blijf enige tijd in de houding en breng je aandacht en adem naar die plekken toe waar je de spanning voelt.
  4. Je eindigt weer in een neutrale houding. Ga na wat de uitwerking van de yoga oefening is.

Yoga Oefeningen Video

...

Download Yoga Oefeningen

Onderstaande yoga oefeningen zijn door de volgende trainers ingesproken en gedeeld voor persoonlijk gebruik. Kijk op hun website voor de eerstkomende training:

Je kunt op het icoontje klikken of op de titel van de yoga oefening om te downloaden.

  • Yoga oefeningen met een download icoontje ervoor kun je direct downloaden. Sommige browsers en besturingssystemen openen de yoga oefening in een nieuw venster of spelen de mp3 direct af.
  • Oefeningen met een link icoontje ervoor brengen je op een andere pagina waar je de oefeningen gratis kunt downloaden.