Yoga Nidra Oefening

Met deze Yoga Nidra Oefening van 45 minuten ontspan je diep met als bijkomend voordeel dat je er karmische patronen mee opruimt! In Yoga Nidra verlaat je de staat van normaal waakzaam bewustzijn, gaat voorbij je droomstaat naar een staat waarbij je wakker bent, maar waarin je hersenen een overeenkomstige staat hebben als in diepe slaap. Yogi's gebruiken Yoga Nidra om Samskara's te zuiveren: diepe onbewuste patronen die de drijvende kracht zijn achter ons Karma. Ter aanvulling op onderstaande oefeningen vind je hier duidelijke en heldere uitleg van Yoga Nidra.

"Alles in het universum is in je. Vraag alles aan jezelf."
Yoga Nidra is een 'moeiteloze' manier van ontspannen.

Quote: Rumi
Foto: Alba Soler

Yoga Nidra Video

Onderstaande video bevat de yoga oefening ingesproken door Tim Rowe. Als je deze yoga oefening doet, dan is de instructie om niet in slaap te vallen. Van veel mensen krijg ik echter terug dat als niet kunnen slapen, ze deze oefening aandoen en voor het eind van de oefening diep in dromenland zijn.

Yoga Nidra: oefening van Tim Rowe van timrowe.org

Download Yoga Nidra Oefening

Je kunt hier een Yoga Nidra meditatie van 46 minuten als mp3 downloaden van Tim Rowe. De muziek op de achtergrond is Japanse Shakuhachi muziek, die sommige Zen-boeddhisten gebruiken als een hulpmiddel bij het mediteren.

» Yoga Nidra Oefening. 46 Minuten Mp3 met Japanse Shakuhachi Muziek
» Yoga Nidra Zonder Muziek. Zelfde Mp3 als Hierboven Zonder Muziek
» Experience Yoga Nidra. 2 Meditaties met Muziek en Natuurgeluid. ~ Swami Janakananda Saraswati (bol.com)
» Yoga Nidra Meditation. Scan in 65 Minuten 61 Lichaamsgebieden. ~ Swami Jnaneshvara Bharati (bol.com)
» Ontspanningsoefeningen. Oefeningen die Helpen Omgaan met Spanning en Stress. (downloaden)