Dzogchen Teaching van Dawa Gyaltsen

Deze reeks van Dzogchen Teachings is ontworpen om je direct naar de kern van je wezen te begeleiden, de 'clear and blissful experience that is the true nature of mind'. Ze geven de essentie van de Vijfvoudige leer van de 8e eeuwse meditatie meester Dawa Gyaltsen. Ik vind het zelf een ontzettend sterke Awareness oefening die je direct diep in jezelf brengt. Kort, duidelijk en een zeer goede begeleiding door Geshe Tenzin Wangyal Rinpoche. Op weg naar vrijheid!

"Iedere keer als je je depressief, verloren of verward voelt, vergeet dan niet: je hoeft daar niet urenlang mee te zitten. Je hoeft er nog geen uur mee te zitten. Dat hoeft niet omdat je deze oefeningen hebt. Vertrouw op deze oefeningen en doe ze. Als je vertrouwen houdt en doorgaat, zullen dingen zeker veranderen."
Mindfulness oefeningen maken je geest stil, zodat de reflecties van de wereld niet vervormd worden.

Quote: Geshe Tenzin Wangyal Rinpoche, vijfvoudige Leer van Dawa Gyaltsen
Foto: Hartwig HKD

Inleiding Dzogchen Teaching

De eerste twee filmpjes vormen de inleiding tot Vijfvoudige Leer van Dawa Gyaltsen. In filmpjes 3 t/m 7 leer je daadwerkelijk de Dzogchen oefeningen toepassen. Hieronder het derde filmpje over de vijfvoudige Leer van Dawa Gyaltsen.

Dzogchen oefening vervolg

Deel 1 Dzogchen oefening
Deel 2 Dzogchen oefening
Deel 3 Dzogchen oefening
Deel 4 Dzogchen oefening
Deel 5 Dzogchen oefening
Deel 6 Dzogchen oefening
Deel 7 Dzogchen oefening
Deel 8 Dzogchen oefening