De automatische piloot stoppen

automatische piloot hooponoponoDe automatische piloot opstarten wil zoveel zeggen als reageren vanuit oude denkpatronen. Door je meer bewust te worden van je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties van moment tot moment, ontwikkelen je keuzevrijheid. Je schept zelf ruimte hoe je met een situatie wilt omgaan.

Ho'oponopono

Ho'oponopono is een Hawaiiaans vergevings- en genezingsproces dat je goed kunt inzetten als je de automatische piloot wilt stoppen. Ho'oponopono betekent rechtzetten of corrigeren en je kunt jezelf corrigeren als je handelt vanuit automatismen, oude denkpatronen en gedachteloosheid. Als je Ho'oponopono beoefent voel je je meteen beter. Het is alsof je een andere wereld binnengaat.

De kracht van vergeving


Als je gedachten blijven hangen of je (negatieve) gevoelens voelt opkomen, doe dan ho'oponopono. Doe ho'oponopono in plaats van tijd besteden aan piekeren en denken over het verleden of de toekomst. Vergeef dat waarvan jij denkt dat het je gevoelens of gedachten veroorzaakt.
 
De basisprincipes van Ho'oponopono zijn zeer eenvoudig:
  • Ontspan jezelf
  • Ga over op buikademhaling
  • Neem de situatie, het gevoel of de gedachte die je dwarszit, zeg het volgende:
  1. Ik hou van je (I love you)
  2. Het spijt me (I am sorry)
  3. Vergeef me alsjeblieft (Please forgive me)
  4. Bedankt (Thank you)
Je zult zien dat angst en ergernis verdwijnen op het moment dat je zegt 'ik hou van je'. Liefde en harmonie komen er voor in de plaats.

Bekijk de basisprincipes van ho'oponopono op het in balans met onrust kanaal op youtube (Dr Hew Len 3 of 9, ho'oponopono). Het interview is wel even doorbijten, dus blijf mindful...