Geweldloze Communicatie

Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg is een model waarmee je effectief leert communiceren vanuit verbinding. Het bevat geen nieuwe, vreemde of ingewikkelde communicatie structuren. Marshall Rosenberg inventariseerde en ordende voor zijn model menselijke eigenschappen en geeft je de mogelijkheid jezelf te verbinden met jezelf en mensen om je heen. Het leert je dat wat je nu zegt jouw wereld verandert. Geweldloze Communicatie is de De Taal Van De Vrede.

"Alle geweld is het gevolg van mensen die zichzelf laten geloven dat hun pijn veroorzaakt wordt door andere mensen en dat die mensen verdienen om daarvoor gestraft te worden."
Geweldloze Communicatie gaat over in verbinding zijn.

Quote: Marshall Rosenberg
Foto: Quinn Dombrowski

Geweldloze Communicatie

De principes van de geweldloze communicatie sluiten mooi aan bij de principes van Mindfulness. De grondlegger Marshall Rosenberg legt met voorbeelden uit wat Geweldloze Communicatie is in boeken als Geweldloze communicatie en het boek met de treffende titel Gelijk hebben of gelukkig zijn?.

Hieronder drie filmpjes over Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg zelf. Kijk ook eens naar het Geweldloze Communicatie model.

Deel één van een interview met Marshall Rosenberg over geweldloze communicatie

Deel twee van het interview over geweldloze communicatie

Deel drie van het interview over geweldloze communicatie

Over Geweldloze Communicatie

Bovenstaande communicatie oefening is gebaseerd op mijn interpretatie van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Meer over Geweldloze Communicatie op Center for Nonviolent Communication:

(c) 2005 by Center for Nonviolent Communication
Website: www.cnvc.org
Email: cnvc@cnvc.org
Phone: +1.505-244-4041