Ontspanningsoefeningen voor Kinderen

Deze twee ontspanningsoefeningen voor kinderen helpen ze hun spieren en geest te ontspannen. Ze zijn speciaal voor kinderen van de basisschoolleeftijd. De ene mp3 is een progressieve spierontspanning volgens de methode van Jacobson. In de andere ontspanningsoefening hoor je een verhaal waarin je kind in de verbeelding naar een tropisch strand gaat. Tussendoor wordt de aandacht gericht op de ademhaling.

"Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf. Zij komen door je, maar zijn niet van je, en hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe. Je mag hen je liefde geven, maar niet je gedachten, want zij hebben hun eigen gedachten."
Ontspanningsoefeningen kind ontspannen in kuip.

Quote: Kahlil Gibran, De Profeet
Foto: Luigi Piazzi

Ontspanningsoefening voor Kinderen

Maak deze ontspanningsoefeningen leuker voor je kind door ze bijvoorbeeld samen te doen met vriendjes. Veel kinderen vinden het prachtig om je te imiteren. Laat dan merken dat je er zelf rustig van wordt. Je kunt met koptelefoon op natuurlijk ook je eigen ontspanningsoefeningen luisteren. In het boekje 'Ontspanningsoefeningen Voor Jongeren' vind je ruim 140 korte en lange ontspanningsoefeningen voor kinderen.

Download ontspanningsoefeningen voor kinderen

Onderstaande ontspanningsoefeningen voor kinderen zijn door kinderpsycholoog Yaron Kaldenbach ingesproken en gedeeld als mp3 voor persoonlijk gebruik. Kijk op zijn website voor meer downloads en informatie:

In de toekomst zullen hier meer ontspanningsoefeningen aan worden toegevoegd van andere therapeuten en trainers.

Om de mindfulness oefeningen te downloaden kun je met je muis een rechtermuisklik doen (opslaan als) of op je tablet de link lang ingedrukt houden. In sommige browsers kun je ook direct op het download-icoontje of de naam van de mindfulness oefeningen klikken om het downloaden van de mp3 te starten.