Mindfulness voor Kinderen

Mindfulness voor kinderen, ook wel Awareness Through the Body voor kinderen, heeft tot doel kinderen middelen te geven om te kunnen uitzoeken hoe zij zelf hun leven kunnen sturen en hun eigen navigatiekaarten en 'handleiding' te maken. Via oefeningen en vooral plezier leren kinderen hun eigen lichaam kennen. Ze ontdekken zichzelf in hun omgeving. Mindfulness voor Kinderen DVD.

"Mensen beschouwen meestal lopen op het water of in de lucht als een wonder. Maar ik denk dat het echte wonder niet op het water of in de lucht lopen is, maar op aarde lopen. Elke dag zijn we bezig met een wonder dat we niet eens herkennen: een blauwe hemel, witte wolken, groene bladeren, de zwarte nieuwsgierige ogen van een kind - onze eigen twee ogen . Alles is een wonder."
Mindfulness voor kinderen betekent stil worden en luisteren met al je zintuigen.

Quote: Thich Nhat Hanh

Mindfulness voor Kinderen

Juist ook bij kinderen gaat mindfulness om ervaren en voelen. Met mindfulness voor kinderen leren ze spelenderwijs kleine veranderingen op te merken. Zowel innerlijke veranderingen als veranderingen die om hen heen plaatsvinden.

Ze leren bijvoorbeeld het verschil voelen als ze in stilte 'wandelen door het labyrint' of oefeningen doen met veel rennen en lachen.

Door middel van de activiteiten en oefeningen, worden precieze sensaties voor aandacht, rust, plezier, ontspanning, op jezelf zijn en het met anderen zijn, geïntegreerd in hun lichaam. De grondleggers van Awareness Through the Body hebben ook een Yoga Nidra oefening voor kinderen ontwikkeld.

Meer weten over Awareness through the body voor kinderen?

mindfulness-en-movement